Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2022 22:52 - Формулата ИЗИ в бизнеса
Автор: atanasatanasovonline Категория: Бизнес   
Прочетен: 424 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Формулата „ИЗИ“ е съкращение. Тези три букви са съкращение и оттам идва и името на тази формула. Нека разгледаме подробно, какво означава тя и как може да ни бъде ценна и полезна в нашия живот? Съкращението на формулата е от три основни стъпки – Изкарвай пари + Заделяй пари + Инвестирай пари! Нека ги разгледаме поотделно, защо са толкова важни # ПЪРВА СТЪПКА – ИЗКАРВАЙ ПАРИ – Първо ние трябва да се научим да изкарваме пари. Тоест ние да се превърнем в човека със знанията, уменията, качествата и навиците, опита който трупаме. Защото замислете се ако нашата мечта е да имаме Ферари или къща в Испания с голф игрище, кино салон, с пет спални, три гаража и т.н. ако ние искаме да имаме къщата на нашите мечти, то ние трябва да се превърнем в този човек, който да изкарва парите да има тази къща. Защото ако ние вече бяхме този човек с тези умения, качества, знания и навици, то ние вече щяхме да имаме къщата на нашите мечти. Първото „И“ от формулата е точно това – ние да се научим да изкарваме пари. Това е умение, което човек трябв да инвестира в себе си. Именно за това и в бизнеса, който развивам ние като екип държим на толкова много видове обучения. Защото най-много пари във всяка една сфера в света печелят – професионалистите. Така е и в спорта, така е и в бизнеса.

# ВТОРА СТЪПКА – ЗАДЕЛЯЙ ПАРИ – Втората стъпка е да заделяме пари. Както го пише и в книгата „Най-богатия човек във Вавилон“, едни 5-10 или 20% от твоя приход е добре ти да заделяш. Разбира се, кой, както и колкото може. Защото така ние ще имаме нашата т.нар. „финансова възглавница“, където ние да заделяме една макар и малка част, но всеки месец от нашия приход. Заделяй пари това е втората стъпка от формулата.

# ТРЕТА СТЪПКА – ИНВЕСТИРАЙ ПАРИ – Ще ви дам един пример с бизнеса, който аз развивам. В онлайн  бизнес в началото е важно една част от нашия приход да го инвестираш в твоя бизнес под една или друга форма. Една част от прихода е добре винаги да ги връщаш обратно в бизнеса. В какво всъщност ние инвестираме в онлайн маркетинг. Това са неща като – да пътуваш, да посещаваш семинари, да четеш книги, всеки месец да си купуваш между една до три книги, да посещаваш обучения (патени), да си купуваш облекло. Да имаш бизнес вид, защото като всеки един бизнес и професия и в нашата професия онлайн Предприемач имаме нужда от подходящо бизнес облекло. Да инвестираш от към продукти, защото това е витрината на твоя бизнес. Работейки с отделни продуктови инструменти ще се наложи да инвестираме и там. Да имаме лаптоп, телефон, лампа за онлайн излъчвания, брифинги и други инструменти. Може инвестицията да бъде под най-различна форма, като състезания за екипа, промоция, мотивация. Много неща има от гледна точка на това човек да инвестира. Аз просто ви дадох някои различни посоки на това, къде аз най-често съм инвестирал.

ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ ДУМИ 

Това е формулата „ИЗИ“. Вярвам, че ви е била ценна и полезна. Вижте как и къде може да я използвате във вашия живот. Сигурен съм, че има как да я използвате и вие и да извлечете максимума за себе си. Ако не сте чели книгата „Най-богатия човек във Вавилон“ задължително си я купете и я прочетете. Както казва Робърт Кийосаки: „Когато забогатеете в ума си, то тогава рано или късно парите ще се появят физически и в банковата ви сметка и портфейла.“ Така, че инвестирайте в себе си и използвайте формулата на 100% в живота си




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: atanasatanasovonline
Категория: Бизнес
Прочетен: 8952
Постинги: 13
Коментари: 2
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930